уникално_съдържание_уеб_сайт

Уникално съдържание за успеха на вашия дигитален бизнес

Вече писах, че вашият уеб сайт трябва да предлага уникално и качествено съдържание на посетителите. Това е единственият начин, да демонстрирате уважението и грижата си за клиентите. Не съществува техника, или магия, която да увеличи трафика към сайт със слаби публикации, грозни илюстрации и безполезна информация. В интернет трябва да споделяте знанието си с другите, вместо да губите времето им с общи приказки. Затова, преди да инвестирате в какъвто и да било дигитален инструмент, си изяснете с какво точно съдържание ще можете да го захраните дългосрочно.

Нека ви разкажа как една малка квартална оптика успя да победи голямата верига, благодарение на доброто съдържание, което ми предложи онлайн. Преди около месец, синът ми емпирично доказа, че очилата не са залепени за носа ми. В резултат се получи доста грозна гледка, въпреки че все още можех да виждам през останките. Като истински българин, се опитах да поправя пораженията с Капчица, което в никакъв случай не подобри положението. За да не плаша другите родители по площадките, обаче, реших че е време да инвестирам в нов външен вид. И докато малкият ровеше в пясъчника, потърсих през телефона си сайта на веригата, където бях пазарувал последно. Бях доволен от тях, а и имах карта за отстъпка – с две думи, миналия път ми бяха осигурили добро клиентско преживяване.

Когато отворих сайта им, обаче, останах повече от разочарован. Вместо да ми предложат информация, полезна за потенциален клиент на оптика, те ме вкараха в някакъв моден магазин, където се продаваха единствено слънчеви очила. Хубаво, казах си, явно дигиталната им стратегия се фокусира върху немедицински продукти, ще пробвам другаде. Отворих сайта на конкурентите им, които се бяха постарали малко повече и предлагаха оскъдна информация за диоптрични стъкла.

Осъзнах, че ще се наложи да действам на място. Времето беше ценно. Външният ми вид не предполагаше дългото смесване с големи тълпи. Потърсих за най-близката оптика в Google Maps и се появиха няколко резултата в района. Цъкнах на първия. Тук е важно да уточним, че Google Maps използва локация и потребителски рейтинг при подредбата на резултатите. Това е различно от алгоритъма на основната търсачка на компанията.

В общи линии така попаднах на малка квартална оптика, близо до мен. И останах приятно изненадан от

стегнатото и уникално съдържание на сайта им!

Тук ще кажа, че самият уеб сайт има нужда от още доста работа. Визията в никакъв случай не е впечатляваща. Логото не съвпада с витрините на магазините им. Видно е, че от известно време публикуваното не е обновявано. Но в случая ги използвам, за да илюстрирам важността на съдържанието. Секцията за диоптрични стъкла ми предоставя достатъчно информация, за да разбера какви са разликите между продуктите. Което ми позволява информирано да избера от какво наистина имам нужда. И най-важното е, че някой се е постарал да напише конкретната статия, вместо просто да копира нещо вече налично в интернет.

В крайна сметка посетих малката оптика. Поръчах си очила от тях. За момента все още са здрави. Дори и да съм единственият клиент, който ги е намерил по този начин, тяхната инвестиция в качествено съдържание най-вероятно се е изплатила. Все пак е очевидно, че те все още не са узрели за същинска дигитална трансформация.

Урокът за вашия бизнес

Този пример илюстрира много добре ползите от доброто позициониране на един бизнес онлайн. Хората използват интернет, основно за да проучват и да се ориентират. Вие и вашата компания разполагате с детайлна информация за даден продукт или услуга. Ако споделите тази информация и покажете, че разполагате със знанието и уменията да я използвате, клиентите ще ви се доверят. Затова качественото и уникално съдържание е важно. То ви позлволява да демонстрирате на какво сте способни. Дори и да не разполагате с финансов ресурс, за да популяризирате бизнеса си активно чрез търсачките или социалните медии, винаги може да инвестирате време в споделяне на информация и знание. По този начин ще улесните живота на някой, който се нуждае именно от вашата експертиза, и в резултат ще достигнете до потенциалните си клиенти по-лесно и ефективно.

Разбира се, ако не сте убедени, че можете да се справите добре със създаването на уникално съдържание, винаги може да се обърнете към професионалисти. Ние сме тук, за да ви посъветваме, или направо да ви помогнем да превърнете това, което знаете в полезни материали за другите в дигитализираното общество.

Коментари

коментара